diumenge, de novembre 26, 2006

El Primer Aniversari


És el Primer Aniversari d'aquest Bloc!

Sí, és increïble però ja ha passat un any sencer des d'aquell primer post que, per a sorpresa meva, va rebre comentaris!

Estic d'enhorabona, i tant!

Crec que per resumir la meva experiència me'n puc sortir amb tres paraules :


Per mi aquest bloc ha estat una forma d'expressar-me diferent a les que havia utilitzat fins ara. He pogut llegir molta altra gent dient alguna cosa semblant a: "he descobert que m'agrada escriure". Jo això ja ho sabia, no he d'enganyar a ningú, però és que el bloc em permet expressar-me molt més obertament i sincera que cap altre mitjà escrit, amb una llibertat excepcional i de forma realment interactiva. Vet aquí la diferència.

D'altra banda, es tracta també d'un bloc personal, com moltes vegades he comentat. És a dir, un bloc que m'acompanya en la meva experiència vital com a persona. Un altre descobriment que m'ha entusiasmat. El bloc és tan flexible que és capaç d'acompanyar-me a l'hora de "fer la meva vida" sigui quin sigui l'enfocament que li doni o la fase en què hi sigui. Pots fins i tot decidir si vols concentrar-ho tot en un sol bloc o fer-ne diversos.

Amb tot, el més maco és que s'ha desenvolupat en un ambient de barri que fa pocs dies descrivia magistralment Julen amb un post titulat "Mi barrio: First Life". No el reprodueixo aquí perquè s'ha de llegir tot per comprendre que es tracta d'un ambient ideal per poder aprendre moltíssim i ajudar-nos mútuament.

Em poso a pensar tot el que he après en un any i... caram, no està gens malament!

D'entrada puc dir que he après tota la mecànica aquesta del funcionament dels blocs: com es fan els enllaços, com es modifiquen les plantilles, incorporar widgets, eines que faciliten l'edició com Performancing offline o Google docs online, com incorporar els tags de Technorati, el gran avantatge de publicar feeds i l'enorme eficiència que suposa poder llegir amb un lector de feeds, seguiment de comentaris amb eines diverses, com coComent, no sense dificultats he fet algun trackback, plataformes d'edició de Podcasting... i segur que em deixo coses...

Si parlem d'eines que he descobert gràcies als blogs, segur que seré incapaç de dir-les totes: des de la gran quantitat d'utilíssimes extensions de Firefox, el social bookmarking de del.icio.us, diversitat de wikis, tot el que tinc a la categoria tools, he descobert l'entusiasme per les possibilitats que obren les eines de col·laboració online i moltes coses més...

I per si tot el que fa referència a la tecnologia no era suficient, també està tot el que s'amaga en l'àmbit social, que és molt i encara que he après moltes més coses, sí que representa una bona mostra el que he enllaçat en l'apartat Conceptes Emergents d'aquest blog:


Déu n'hi do! Que no puc deixar de donar les gràcies a tothom que d'alguna manera m'ha ajudat a fer tot aquest camí: Persones que tenen el seu blog i jo les llegeixo, persones que han deixat els seus comentaris als meus posts, persones que han contestat els comentaris que he deixat jo als seus blogs, persones que he conegut als BBB i persones que no tenen blog però són al meu costat. A tothom, molt que agrair.

Continuarem per aquí aprenent, expressant-nos i passant-ho bé.

9 comentaris:

Alfonso Romay ha dit...

Felicitats Carme. Ànim i continua així.
PD: Perdona el meu baix nivell de català.

Carme ha dit...

Wow Tochismochis, de nivell baix res, que t'ha quedat perfecte i a mi m'has deixat parada.
Gràcies!
Enhorabuena por tu catalán.

Anònim ha dit...

Doncs moltes felicitats i que sigui per molt anys! Fins la propera BBB!

Carme ha dit...

Gràcies, Palimp! Espero poder anar a la propera BBB que es faci en divendres i compto poder compartir amb tu una estona.

TarracoChil ha dit...

ENHORABONA & CONGRATULATIONS!!!

Julen Iturbe-Ormaetxe ha dit...

Y vendrán muchos más, espero. Un saludo, Carme.
Julen

Carme ha dit...

Little Devil: Thanks!

Julen: Yo también lo espero y que pueda continuar visitando tu agradable barrio. Gracias.

Anònim ha dit...

Hola Carme,

Arribo tard, molt tard. De totes maneres, com es diu habitualment: més val tard que mai. je je

Com ja he dit altres vegades, un plaer conèixer una persona com tu i poder anar llegint el teu bloc.

Ànims! (encara que crec que no et calen ;) )

Carme ha dit...

Hola Jordi,
T'agraeixo molt el teu comentari i els ànims. No hi fa res, quin dia és! I què?
Una abraçada,
Carme