dimecres, de novembre 15, 2006

Filosofia del Slow Traveller



Aquests dies està tenint lloc la Cumbre de la ONU sobre el Cambio Climático: 2ª Conferencia países firmantes del Protocolo de Kioto y 12ª del Convenio del Cambio Climático. Nairobi, 6-17 noviembre 2006 i acabo d'escoltar a la ràdio que les conclusions no estan sent molt afalagadores. És clar que això si no ho sabíem, almenys ho intuíem.

Els efectes sobre el Medi Ambient es sofreixen a escala global, no és quelcom que es pateixi allí on es genera, el món no funciona així. Per això mateix, tampoc no s'entèn que els mateixos espanyols que des del 99 són referència com a "Best Practice" dintre de la Divisió de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides amb la Declaració de Calvià, ara ens presentem a l'Amèrica Llatina amb les nostres multinacionals turístiques. Això no té cap sentit.

Com a contrapunt a aquesta situació, van emergent grups de persones que deixen de costat les ofertes de les multinacionals, rebutgen els menjars ràpids i els viatges exprés i es decideixen a viure les seves pròpies experiències. Un exemple són Pauline Kenny i Steve Cohen, que amb la seva pàgina www.slowtrav.com creada per contar la seva experiència en viatge lent sembla que han creat tendència i ara hi ha gent que parla del Slow Travel.

Ha sorgit fins i tot la filosofia del Slow Traveller, amb 10 regles:

1.- Triar una zona limitada, que no sigui molt gran, d'una regió
2.- Quedar-se almenys una setmana a la destinació triada
3.- Escollir allotjaments petits, refugis, hotels de poques habitacions, cases particulars o cases rurals, hostals.
4.- Freqüentar els mateixos llocs per conèixer i tenir contacte amb la gent del lloc, comprar a les mateixes botigues on va la gent del lloc (fleca, bars, restaurants).
5.- Evitar haver de desplaçar-se en cotxe sempre que sigui possible. A peu tindrem un major contacte amb la gent i el lloc.
6.- Portar menys guies turístics i més llibres de la destinació per gaudir del plaer de la lectura
7.- Deixar a casa la càmera fotogràfica i contemplar o dibuixar els llocs en un quadern de viatge
8.- Fer picnic i evitar menjar cada dia en un restaurant
9.- Passejar, anar en bici, aprendre l'idioma o apuntar-se a classes de cuina, de pintura, d'escultura o de ball.
10.- Deixar-se portar pel pensament de no fer res per desconnectar per complet de la rutina diària.



Technorati Tags: ,