dilluns, de novembre 27, 2006

Cibervoluntarios & World Community Grid

L'any 98 em vaig connectar per primera vegada a internet i em vaig comprar un ordinador per poder començar a estudiar a la UOC. Era un Pentium II i encara el tinc a casa. Després dels anys i les diverses actualitzacions dels programes, ara ja li costa moltíssim realitzar les tasques. Fa temps que parlem de deixar d'utilitzar-lo i per això, quan fa uns dies va petar la pantalla, vam decidir abandonar-lo definitivament.

Pensava que estava obsolet i que l'hauria de portar a la ferralla, però ara gràcies a Cibervoluntarios, que els he descobert a través d'Antoine, li he trobat una utilitat molt interessant. A partir d'ara treballarà per als següents projectes:

Genome Comparison Project
Help Defeat Cancer Project
Human Proteome Folding -Phase 2 Project
FightAIDS@Home Project



Projecte d'Ajuda per Vèncer el Càncer (traducció lliure)

Microvarietats de Teixits

Una eina investigadora relativament nova anomenada microvarietats de teixits (TMA) està considerada com una gran promesa per ajudar els doctors en la selecció d'estratègies de tractament apropiades i proporcionar un pronòstic acurat per a pacients de càncer. Encara que el TMA no està sent actualment utilitzat pels doctors per efectuar diagnosis primàries, sí que fa possible que els investigadors determinin el tipus específic i estadi en què es troba un càncer determinat i sistemàticament investigar quines teràpies o combinacions de tractaments tenen més possibilitats de ser eficaços per a cada classe de càncer basant-se en els resultats coneguts de pacients individuals. Llavors es poden prescriure cursos específics de tractament per a pacients d'un càncer determinat basant-se en si un biomarcador específic és present o no.


Molta de la dificultat de fer una avaluació coherent de dibuixos d'expressió en microvarietats de teixits de càncer sorgeix d'impressions subjectives d'observadors. S'ha mostrat que quan les caracteritzacions es basen en anàlisi assistida per ordinador, l'objectivitat, reproductibilitat i sensibilitat milloren considerablement. El laboratori del professor David J. Foran a L'Institut de Càncer de Nova Jersey, UMDNJ –; Escola Mèdica de Robert Wood Johnson porta un projecte col·laborador amb un grup d'investigadors a la Rutgers University i la Universitat de Pennsylvania. Junts han desenvolupat un prototip robòtic basat en els webs, per automàticament passar a imatge, analitzar, arxivar i compartir microvarietats de teixits digitalitzades. Utilitzant una combinació de processament d'imatge sofisticat i estratègies de reconeixement de formes, el sistema pot automàticament analitzar i caracteritzar dibuixos d'expressió en microvarietats de teixits de càncer. Mitjançant el finançament dels Instituts Nacionals de Salut, contractes 5R01LM007455-03 amb la Biblioteca Nacional de Medicina i 1R01EB003587-01A2 amb l'Institut Nacional de Biomèdic Imaging i Bioenginyeria, aquests investigadors han començat a analitzar càncer de pit i es posaran aviat a avaluar proteïna i dibuixos d'expressió moleculars en càncers de cap i coll.


Així, ara estic col·laborant amb la comunitat científica amb dos ordinadors: amb el nou quan no està ocupat fent altres coses i amb el vell en dedicació exclusiva (ha deixat de ser obsolet :-).

Si tu també vols col·laborar, et pots apuntar a través de l'organització de Cibervoluntarios, orientada a la disminució de la bretxa digital. Reprodueixo aquí les instruccions que amablement em va facilitar Yolanda:

Son tres pasos lo que hay que hacer:

El primero bajarse el software, adecuado a tu ordenador o sistema operativo (PC, Mac, Linux..)de la página principal www.worldcommunitygrid.org/

Segundo paso: Una vez bajado el software te lo instalas y es ahí cuando te creas un user y una contraseña propios

Tercer paso: una vez dado de alta, pinchas www.worldcommunitygrid.org/team/viewTeamInfo.do?teamId=31X7H03S3R1
o bien en los equipos buscas Cibervoluntarios, y entonces pincha en estar en el equipo y ya está todo



Technorati Tags: , ,