diumenge, d’agost 13, 2006

Business Travel in 2010: Biometrics, 3D, and RFID

Amb aquest títol he trobat un article de l'InternetWeek que és com una mena de relat de ciència-ficció que m'ha entusiasmat i no puc estar-me'n de comentar-lo.


1. Abans del viatge

Conviuran el clàssic e-mail amb el video-mail i serà possible revisar tot allò més urgent amb programes de reconeixement de veu. A més a més, serà senzill coordinar, corregir i canviar les reserves quan hi hagi alguna modificació en la nostra agenda o calendari.



2. Durant el viatge

Jo crec que hi haurà moltes millores en tecnologies de mobilitat. Avui, qui viatja amb el mòbil troba a faltar la pantalla i el teclat. Qui va amb el portàtil, és sempre un pes, tot i que cada dia menor, i a més a més cal trobar el lloc adequat per connectar-lo. Qui porta una PDA o similar, té una pantalla i un teclat petits. Entre les possibles solucions que s'estan cercant trobem com ulleres-video (podrien substituir la pantalla), imatges en 3D (com en les pel·lícules de ciència-ficció), Polymer Vision (pantalla extensible per al mòbil que sembla similar al Google vision). Per al tema del teclat també s'han dissenyat uns teclats plegables amb bluetooth. També diuen que la tecnologia fa possible parlar sense veu (el que ja no sé és si ens aclariríem).

I pel que fa al pagament que comentava aquí no fa molt, també s'està treballant en el desenvolupament de sistemes biometrics com el Pay by touch. A més a més sembla que els aeroports seran els llocs predilectes per a aquest tipus de tecnologies com el reconeixement de l'iris, el reconeixement facial...

Per part de les companyies aèries, serà tot un detall envers els seus clients que incorporin la possibilitat d'accedir a internet mentre s'està volant, o una millor distribució de les pantalles per poder veure la TV a l'avió.

I, com no, per evitar les més que molestes pèrdues d'equipatge s'està parlant de l'RFID (o alguna alternativa).

3. Al lloc de destí

La tecnologia de reconeixement de les empremtes digitals també podria aplicar-se per substituir el check-in als hotels.



A nivell d'usuaris, i a part del que comenta l'article, també trobem moltes coses com el Google vision, que ens pot ser útil juntament amb guies de viatges, mapes, rutes, informació, etc.

Ens els aeroports ens poden ajudar moltes eines com un Airport Finder, un podcast informatiu, o un especialitzat Airport Parking, etc.

-----------------------------------
Aquí tenim l'enllaç a l'article: Business Travel in 2010: Biometrics, 3D and RFID.

Nota per als que ens va la cosa del storytelling: ens hem d'imaginar que som al 2010, vivim i treballem a Nova York i anem a viatjar a San Francisco.

Reflexió: Algunes coses semblen més raonables que altres. Ho posen tot per al 2010? Hummm, no sé... potser és cosa meva, que no veig gaire el Telenotícies?
----------------------------------

Altres posts : Yahoo Trip Planner | Portaga | Google Checkout |


Arxivat a | Utilitats/Eines | Turisme


Technorati Tags: