dilluns, d’abril 17, 2006

Dicen que el siglo XXI será el siglo de China y las mujeres

Ho podem llegir, com a frase introductòria, en l'article de portada de la revista de l'IESE d'aquest mes: Women in Leadership.

L'article es centra en l'ambició femenina, les Antigues Alumnes de l'IESE. En realitat, tanmateix, no sé si és percepció meva o què, però diria que em vaig trobant amb més notícies del primer tema que del segon. Per exemple:

  • Dimecres passat, La Vanguardia publicava a la seva secció de La Contra un article amb el títol: Competir con China es sucumbir. Molt interessant, no resulta fàcil triar un extracte: En 20 años China se convertirá en la economía más grande del mundo y los grandes países deberán aprender de los pequeños. A poseer un capital intelectual muy alto, favorecer habilidades que funcionen en todo el mundo. Finlandia, por ejemplo, más pequeño que Chicago, es el líder mundial en móviles.

  • Ahir, l'Avui publicava un article de M. de la Pau Janer en què explica que a poc a poc va creixent l'interès per la llengua xinesa: a l'Extrem Orient, als Estats Units i, més lentament, a Europa. Dissabte, el China Digital Times es feia ressò d'un comentari del Washington Post sobre l'entesa entre China i els Estats Units: For a long time, Chinese leaders have been incapable of explaining China to the outside world.


Maria de la Pau, en la seva conclusió inclou: Si volem entendre la realitat del futur, potser que comencem a estudiar xinès. Vés per on, una proposta que no em desagrada gens. Així que el proper semestre a la UOC em matricularé de Xinès i començaré a fer camí. Qui més s'anima? Vinga, si estàs pensant-ho t'animo a contactar amb mi i potser podríem quedar per veure'ns a la trobada o el que sigui.


Technorati tags :