dissabte, d’abril 08, 2006

Copia aquest CD, si us plau

Via menéame he arribat a la notícia que publica La Malla.

Es tracta d'un disc que es pot duplicar legalment. El disc, que inclou obres de 20 artistes, es diu Música lliure i el distribueix, entre altres, Enderrock. Copio i enganxo a continuació part de la notícia de la web d'Enderrock:

El disc Música lliure, editat per la Fundació Observatori per la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC), inclou una vintena d’artistes dels Països Catalans i vol aportar una alternativa que combina la protecció de la propietat intel·lectual amb la legalitat per copiar i remesclar cançons. A més dels 19 intèrprets dels Països Catalans (Cheb Balowski, Pomada, Guillamo, Dijous Paella, Pirat’s Sound Sistema, entre altres), Música lliure també ha comptat amb la participació del cantant i ministre de Cultura del Brasil, Gilberto Gil. El seu tema serveix d’enllaç amb la fins ara única experiència mundial en aquest sentit promoguda per la revista nord-americana Wired.

Veig a l'article de La Malla que el disc es distribuïrà amb les revistes Enderrock i Folc i també per altres vies. Quan haurem escoltat els temes del disc, si ens ha agradat podrem gaudir dels concerts: el 4 de maig a La Mirona de Salt (el Gironès); l’11, a la Salamandra de L’Hospitalet de Llobregat (el Barcelonès); i el 12 a Clap, de Mataró (el Maresme).

M'ha resultat esperançador descobrir aquesta iniciativa en un moment com aquest en què, per exemple, Enrique està rebent notes en to d'amenaça simplement pel fet d'expressar la seva opinió sobre la indústria musical (indignant). En aquestes circumstàncies ha sorgit la plataforma todos contra el canon.

Sincerament, desitjo que el disc Música Lliure representi el primer pas envers un diàleg obert que permeti anar perfilant possibles noves vies per al sector, amb un correcte enfocament envers el client.

Live clipping
Technorati tags :

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola MiniBell, he vist l'article d'Enrique, http://edans.blogspot.com/2006/03/tecnicas-mafiosas.html
Li he deixat un comentari.
Ademés he signat a http://todoscontraelcanon.com/
Ara ja poden venir a buscar-me.
Un petó.
PitiPanda.