dissabte, de setembre 16, 2006

GUI sí / GUI no

Las agencias online serán negocios tremendamente rentables

[el mercado online en España] "Sin lugar a dudas, tiene un potencial de crecimiento altísimo, como para que se duplique en los próximos cinco años"

Ho podem llegir a l'exemplar d'aquest mes de la revista Savia, que publica una entrevista a Miguel Ángel Jiménez, director general de Viajar.com. Una lectura molt recomanable perquè explica de forma molt clara el model de negoci.

Entre les diverses coses que m'han cridat l'atenció trobem, per exemple, que identifica una oportunitat en la creació de valor per als proveïdors mitjançant una plataforma tecnològica avançada, assessorament i altres mesures de promoció avantatjoses.

"Estoy convencido de que habrá un grupo selecto de agencias que será el que aporte valor a los proveedores."

També destaca la gran importància que tenen en aquest model tant la part tecnològica com la de marketing tenint en compte la maduresa i característiques del mercat objectiu. He subratllat la part on explica que el major èxit l'obtenen les empreses que neixen amb mentalitat online.

"el conocimiento del medio, el cómo tienen que hacer una promoción, una navegación, etc. requerirá una especialización."

"Es una mentalidad completamente distinta."

Afortunadament, hi ha especialistes experts que assessoren empreses de molts diversos àmbits. En el meu lector de feeds em trobo amb un post de Creative Minds que s'anuncia com el primer d'una sèrie sobre disseny d'interfícies gràfiques d'usuari (GUI).

Tanmateix, també recordo que el trimestre passat Antoine ens assenyalava un post de Lee en què recomanava saltar-nos el GUI ("bypass the GUI").

Molt em temo que aquí necessito ajuda, perquè no sé fer el pas d'un punt a l'altre.
Es tracta de posicions antagòniques?
O hi ha la possibilitat de combinar les dues estratègies?
Hi ha algun context o entorn on seria molt important el GUI i algun altre on seria millor "saltar-nos-el"?
Vosaltres què en penseu?

---
Update
Handyfloss | Do one thing, do it well. Part I |
---
Live Clipping | GUI |
---

Technorati Tags: