dilluns, de juny 12, 2006

Per què Comunicació?

Ras i curt: perquè ens aporta valor.


En el dia a dia, les organitzacions han de mirar sempre com poden millorar. Per exemple, en el món industrial s'utilitzen eines com el Six Sigma o el Lean Manufacturing mitjançant les quals s'analitzen els processos posant èmfasi en la cadena valor, intentant maximitzar el valor afegit. S'analitza el flux dels materials, com fer-ne un ús eficient i s'estudia la forma de crear valor.

Ara bé, quan s'analitza el flux de la informació ens trobem amb què solament aporta valor si es transforma en coneixement. Però a diferència de les dades, que les trobem en els sistemes i els documents, el coneixement resideix en nosaltres, les persones.
 

 

 

Una diferència fonamental, perquè la forma de crear valor també és radicalment diferent: la forma d'incrementar el valor de la informació i crear coneixement és: compartir-lo! Efectivament, quan posem en comú els nostres coneixements ens enriquim mútuament.

Algú pot pensar que la comunicació és un tema difícil i complicat, més encara en empreses grans. En realitat, crec que solament cal mirar la forma en què normalment ens comuniquem amb naturalitat: de tu a tu.
 

Ara mateix, tu que estàs llegint amablement el que explico, si vols dir-hi la teva m'encatarà llegir els teus comentaris.

 

  Technorati tags :