dijous, de juny 01, 2006

Internet Global Congress - IGC 2006

Les formes d'organització noves necessitaran molta menys experiència per fer les coses millor que les organitzacions antigues, i obtindran millors resultats. Enfocaran de forma diferent les relacions amb els clients, els processos de negoci, les connexions amb els seus partners i la innovació i el canvi. Aquesta és la primera impressió que trec de les sessions d'ahir a l'IGC de Barna.

Per tots és sabut que la productivitat a Espanya és preocupant i, de la mateixa manera, també s'ha dit que la innovació i la inversió en tecnologia pot ajudar a millorar el PIB.

Per molt que això sigui cert, la realitat és que quan les empreses es plantegen realitzar una inversió no sempre surten els números a favor. Les causes poden ser molt diverses. Quan, per exemple, mirem per què una tecnologia de més de 50 anys d'existència, com és el RFID, està trigant tant a agafar força veiem que es troba amb dificultats com són la variació de freqüències en els països i que canvien constantment, o les diferents legislacions, a més a més de que no hi ha un estàndard consensuat en quant a lectors... També ho veiem en tecnologies mòbils, amb diferents dispositius, tarifes, roamings, etc.

Amb tot, no podem dir que cap d'aquests factors pugui ser determinant per si sol, com ho demostra el fet que la tecnologia fa anys que permet altres canvis en les organitzacions que no s'estan portant a terme de forma efectiva. Podem nomenar la digitalització dels processos administratius, una oportunitat enorme per a tots, sobretot si tenim en compte que el segle passat s'ha estat millorant molt els processos productius, de forma que són els transaccionals els que han quedat menys eficients.

Un exemple claríssim: en el sector turisme no s'ha reaccionat fins que han arribat les low-cost, que han reduït dràsticament els preus sense tocar un sol element productiu, solament i exclusiva atacant directament els processos transaccionals.

Estic esperant que m'arribi la documentació de les sessions i llavors comentaré més àmpliament les sessions concretes a què he assistit.

del.icio.us/carmepla/IGC

Technorati Tags: