dilluns, de gener 16, 2006

La blogosfera alemanya

Dissabte Jan publicava els primers resultats de l'enquesta que es va portar a terme l'octubre passat entre bloggers d'Alemanya, Austria i Suïssa. Alguns bloggers ja ho han comentat. No sé si hi ha moltes diferències respecte la nostra blogosfera, però m'ha semblat interessant el que diu Sven en el seu post .

  • Una de les coses que li ha sorprès és que solament una minoria dels enquestats llegeixen regularment més de 10 blocs. Com sempre, amb això de les enquestes a mi em sorgeixen molts dubtes perquè penses: com ho hauran interpretat els enquestats? Estaran dient que els seus preferits són molt pocs i que la gran majoria del que llegeixen és aleatori, més en línia de coses com el Menéame? O estan dient que llegeixen pocs blocs i que les seves fonts són unes altres? Espero que ens aniran donant més dades i altres conclusions.

  • Una altra cosa que comenta Sven i m'ha fet gràcia és que fa 3 anys va fer ell una enquesta semblant i només va obtenir una quantitat aproximada de 100 respostes, mentre que ara han participat 5.246 persones. Efectivament, la blogosfera ha canviat moltíssim últimament, tal com ens comentava Antoine recentment.

I si encara hi ha algun indecís, que es llegeixi aquesta entrada de Wayne : Blogging your moods: What a feeling .

ACTUALITZACIÓ: Jan creu que els resultats de la lectura de blocs podria explicar-se per dues raons que conflueixen alhora: d'una banda el fet que molta gent llegeix mitjançant sistemes de feeds o sindicació com RSS o Atom o tipus Bloglines ; i d'altra banda, també tenir en compte la recurrència recíproca, que Enrique ha batejat com a "síndrome de los Austrias ".