dilluns, de gener 30, 2006

El marketing i les parets del WC

"Los profesionales, que llevamos años en el mundo del marketing, somos capaces de persuadir a través de productos y servicios al público en general."

Això comenten en un article d'una revista de
recursos humans. Tornem-ho a llegir. De debò? Segur que són capaços del que diuen? Si és així potser valdria la pena que ho expliquessin a l'agència Jung von Matt i al seu executiu, Jean-Remy von Matt, protagonistes de la història del "Du bist Deutschland".

Crec que val la pena donar una ullada a dues explicacions de la història molt bones com la que trobem al bloc de Technorati o la que ens ofereix Der Spiegel, totes dues actualitzades aquesta setmana.

Pel que sembla, a Alemanya, amb el suport d'agències de publicitat, periòdics, etc. s'ha portat a terme una campanya publicitària per injectar optimisme en els alemanys. Tanmateix, no ha estat tan ben rebuda per la blogosfera com haurien desitjat. Així ho va expressar von Matt en una nota interna als seus empleats i va qualificar el blogging com a "les parets del WC d'internet". A partir de que aquesta nota va arribar a mans dels bloggers, ens podem imaginar la resta, no?



El mateix article que he començat citant al principi, extret de la revista online rrhhMagazine, continua:
"Por lo tanto, si podemos hacerlo hacia afuera, también lo podemos hacer hacia adentro. En el marco de esta premisa aparece el marketing interno, que es tan simple como aplicar las metodologías del marketing a las relaciones de las personas dentro de las organizaciones."

A la vista del que ha passat a Alemanya, jo diria que potser estaria bé reflexionar una mica abans. No valdria la pena començar per entendre el significat de la comunicació i del diàleg, assumir-ho i aplicar-ho?


NOTA: És curiós veure que la revista
rrhhMagazine solament publica la data en els articles que té a primera plana. Els que passen a l'arxiu perden la data. D'aquesta manera no en queda mai cap obsolet, no perden mai actualitat. Genial!!! Pensem-ho bé, realment és així. Un símptoma, d'altra banda, de la velocitat de vertígen que porta aquest lobby (i els "clients", també).