dilluns, d’octubre 23, 2006

Aprendre i esdevenir experts

Fa temps que segueixo una blogger, Pamela Slim, que té el seu bloc i el seu podcast, i m'agrada molt la seva forma d'enfocar els seus posts, tots de temàtica empresarial però prenent sempre com a referent i centre la persona de forma integral i dirigits a l'emprenedor més concretament.

Des d'aquest prisma, en la seva experiència ella ha identificat diversos tipus d'experts, on el que tradicionalment ens havíem refererit amb aquest terme és només part de les diverses tipologies que ella veu actualment.

Tanmateix, tots sabem que no tothom rep el mateix reconeixement, alguns el reben de forma menys costosa, mentre que d'altres han de lluitar molt més per aconseguir-lo i, de fet, el post de Pam vol encoratjar precisament les persones que es troben en aquest últim cas. Per això no m'estranya que la Unió Europea estigui estudiant la forma d'ampliar el camp de visió dels estudis sobre l'aprenentatge i s'hagi decidit a considerar la formació de la persona al llarg de tota la seva vida.

Pel que comenta Tochismochis al seu blog, no només en l'àmbit acadèmic sinó també en l'empresarial s'ha vist la necessitat de flexibilitzar els processos d'aprenentatge per centrar-los en la persona. Amb tot, jo em pregunto si serem capaços de flexibilitzar-ho tot el que caldria, perquè si no som conscients de què els diferents "tipus" d'experts són tots igual d'importants i es necessiten els uns als altres, llavors com podrà trobar cadascú la seva "tercera via" d'aprenentatge?



--- Technorati tags ---
,