dilluns, de juliol 10, 2006

Entre Echelon i Open Source

Ens trobem en algun punt entre dos extrems: en un costat hi hauria la protecció i el control; en l'altre trobaríem la compartició, democratització i col·laboració. Ho he dit malament, no és un punt estàtic perquè ens estem movent i crec que no anem tots al mateix ritme.

Ens movem? Sí, i semblaria que venim d'un escenari on predominava el control i ara aniríem cap a un altre amb més llibertat. Tanmateix, quan fem aquesta mena de raonaments podríem fàcilment fer-nos una idea equivocada i pensar que anirem recorrent un camí lineal. No, de cap manera. Tenim exemples diversos i el que més m'ha posat els pèls de punta ha estat saber que tenim entre nosaltres el que se'n diu "Echelon", instrument d'espionatge industrial amb tecnologia avançada.

On és el punt de connexió entre aquestes dues realitats tan allunyades entre sí? Com estem incorporant els canvis? Podríem estar dibuixant espirals? pènduls?

No ho sé, però semblaria que resulta més fàcil trobar les eines necessàries per a l'empresa 2.0, però costa més de trobar la mena de management i d'actitut de les persones que necessita aquest nou tipus d'empresa.

En quin punt trobarem l'equilibri necessari? Ens trobem prop o estem allunyats? Per què tinc la sensació que queda encara molt camí per recórrer? Faria bé d'escoltar la meva intuïció i fer cas del meu impuls?

Technorati Tags ,