divendres, de febrer 02, 2007

La teva contribució a les emissions de CO2



















Després de la modesta repercussió de l'apagada d'ahir, ara toca repassar i donar una ullada a com contribuïm cada persona a la situació actual.

Acabo de descobrir CeroCO2 (via Diario del viajero), una web amb molta informació sobre el canvi climàtic i que inclou 3 calculadores d'emissions. D'aquesta forma ens podem fer una idea aproximada de quines són les emissions derivades del nostre consum d'electricitat i calefacció a casa i a l'oficina, o amb els nostres desplaçaments per carretera o per avió.

He fet la prova i el que em surt pitjor és el consum elèctric. La resta, bé (tenim un sol vehicle i el fem rodar poc). El que es dispara més ràpidament són els viatges amb avió: no es poden fer viatges transoceànics tots els anys, s'han de controlar (tan bonics que són els viatges, buaaa!)

Recordem que fa poc també vam fer un exercici on vam poder veure l'empremta ecològica, amb uns resultats molt contundents.

Foto via Little Devil

Technorati tags : ,

4 comentaris:

Anònim ha dit...

vols dir que per culpa de les nostres vacances hi ha més contaminació? :P

bé, gràcies a la meua benvolguda Hipoteca, el vol que tenia previst a Nova Zelanda haurà de ser una mica més endavant...
:D

Carme ha dit...

Jacme, sóc tan innocent com tu. Però reconec que una miqueta de culpa no estaria gens malament :-D

TarracoChil ha dit...

Holes,
M'agradari afegir un altre paràmetre mediambiental desconegut (crec) per la gran majoria, i que resulta de molta utilitat. És l'Analisi del Cicle de Vida (ACV)o Life Cycle Assessment(LCA).
Us deixo uns enllaços sobre el tema:
http://www.gencat.net/mediamb/xarxaacv/acv.htm
http://www.scienceinthebox.com/es_ES/sustainability/lifecycleassessment_es.html

Carme ha dit...

Coneixia el concepte, però no els enllaços. Crec que sí que és desconegut perquè no ho he vist utilitzar molt. Esperem que això canvii aviat. Me'n vaig directa a mirar els enllaços, que fan molt bon angle.