diumenge, de febrer 04, 2007

El primer de molts Ebreblocs

Ahir vaig assistir al primer Ebrebloc, que va ser un èxit d'assistència (Enhorabona als organitzadors!).Després de la presentació vam comptar amb Javier Leiva en el taller de blocs. Com a primera introducció en aquesta eina va estar molt bé. Vaig veure que hi havia gent que prenia moltes notes, estic segura que s'obriran molts nous blocs. M'agradaria, de totes formes, que puguem tenir futurs tallers més avançats i amb possibilitats de fer pràctiques tots. Una cosa tipus: "Un taller per aprendre els uns dels altres. Qui vulgui el seu bloc, marxarà d'aquí amb bloc i qui vulgui aplicar coses noves al bloc que té, sortirà d'aquí amb elles." Si s'arriba a fer, em comprometo a participar.

A continuació Daniel Gil ens va presentar una anàlisi de la blocosfera ebrenca. La meva conclusió és que alguns blocs, com el de Manel Zaera, són els protagonistes en la feina d'obrir camí mentre que el bloc de La Marfanta ha estat l'aglutinador del conjunt, amb la dinamització de la xarxa d'enllaços. En la meva opinió, el nom blocosfera ebrenca es queda curt. A mi m'agrada més el nom d'Ebresfera, que crec que ja l'ha utilitzat algú, perquè penso que reflecteix millor aquesta comunitat amb lligams dintre i fora del món dels blocs.

A l'hora de la pausa, amb un bufet d'allò més agraït, vaig tenir la sort de conèixer algunes persones i xerrar amb alguns blocaires. Va ser especialment interessant i amè parlar amb Jacme, un dels organitzadors de l'Ebrebloc i autor d'El basar de les espècies i Daniel Closa, autor de Centpeus i participant en la interessant taula rodona que es faria a continuació.

Em vaig endur una grata sorpresa amb la taula rodona per la gran participació del públic, que va plantejar moltes qüestions i molt interessants. Solament comentar un parell de coses que em van cridar l'atenció de forma particular. La primera és que vaig descobrir la iniciativa de Tivissa, que ja disposa de WIFI gratuït per a tots els seus ciutadans. A veure si es segueix l'exemple en molts més municipis. El segon tema que destaco és la notable participació femenina en la jornada.

(Nota para Julen: quedó demostrado que hay muchas blogueras en la base, pero pocas en los lugares representativos.)A la tarda, a La Tertúlia, vaig continuar amb la xerrada informal amb Jacme, Gustau Moreno, Manel de la Vega i altres persones, amb i sense blocs.

Un Ebrebloc magnífic, que espero que es repeteixi. Però espero que abans tindrem gratificants trobades informals.

Més opinions: aquí.

Fotos del Vinaròs News.

Technorati tags :

3 comentaris:

Daniel Gil Solés ha dit...

Carme,
enhorabona per la teua nota sobre l'EbreBloc, i t'agraeixo que hagis assistit. Jo també espero que hi hagi més edicions de l'EbreBloc, i si, una de línies que es podrien seguir seria la de fer un curs/taller més profund i amb més continguts: el que dius, que hom surti d'allí amb blog!!

Carme ha dit...

Daniel, gràcies per l'amabilitat. Si puc donar-vos un cop de mà amb el que sigui, podeu comptar amb mi.

TarracoChil ha dit...

A veure si a la propera cita puc assistir-hi!