dimecres, d’agost 30, 2006

Organizational Storytelling

Amb aquest títol trobo un post d'Antoine en què ens comenta un enfocament del blogging corporatiu en clau de "contacontes corporatiu".


  • Company or Business Story - every company has their own story. How it started, it's evolution, it's successes and failures, it's lessons learnt and how it's interacted within it's industry.
  • Product Stories - in a similar way, each product or service within a company has a story. How the idea was born, what needs it was designed to meet, what versions and evolutions it's been through and how customers are using it.
  • Employee Stories - a business is only ever as good as it's employees and every one of them has their own story. These stories are important as they illustrate what the employees bring to the job that they do (experiences, passions, skills etc) but they also empower the employee and give a personal face to a company.
  • Customer Stories - telling the stories of customers (with permission of course) can be a very powerful thing both internally and externally for a business. The interactions a company and customer have are great for learning and education of staff, they help to illustrate the values of a company and if done well can be incredibly empowering for a customer.


M'he fixat amb els plurals que utilitza Darren: parla d'un conjunt de veus. Això, de vegades, pot no agradar perquè no és el camí més fàcil. O pot semblar arriscat.

Tanmateix, la postura oposada, d'una sola veu, també comporta grans inconvenients, sobretot per a les grans empreses. Així, moltes vegades acabem dient que "manca el sentit comú". Seth ens conta un bon exemple, però segur que tots en veiem cada dia.

Jo diria que es tracta de la naturalesa social de les persones i les organitzacions. Es tracta de passar d'un enfocament maquinal a un altre de social. Serà més complexe, és clar, però també més humà. A mi personalment em resulta preocupant pensar en mons aïllats.

No paga la pena intentar-ho?


Clipping corporate blogging


Technorati tags :

dimarts, d’agost 29, 2006

TripTailor + TripSync

Ja havíem comentat fa uns mesos el tema de Portaga. Bé, sembla que finalment ja tenim l'aplicació per al públic en general: TripSync.

I per a les agències de viatge, el GDS Sabre acaba de llançar Trip Tailor.



Veiem que Microsoft aposta pels viatges... em pregunto què farà Google?

De moment sembla que Google no s'està posant en el tema de les aplicacions d'escriptori, com aquestes dues, sinó que es queda amb les col·laboratives online, com Google Apps. Però precisament per això em pregunto què serà millor per a un entorn que demanda tanta mobilitat i flexibilitat...

O com penseu que es podria competir?


Via | Les Explorers |


Technorati tags :

Google Apps

Google ha anunciat que la setmana que ve llança l'oferta d'utilització d'un conjunt d'aplicacions online seves per què es puguin utilitzar sota un domini propi.

Fins ara he llegit la notícia explicada per:


Clipping | GglApps |

Technorati tags :

Les cues turístiques

Sobre les cues turístiques, i des del punt de vista del viatger o turista, Ruyman García ens fa una explicació molt clara i planera i ens dóna algun consell.



Pel que fa a l'altre punt de vista, el de l'organització turística que preten gestionar la cua de la millor forma possible, recordo que la Cornell University va publicar un "paper" molt instructiu:

Managing Real and Virtual Waits in Hospitality and Service Organizations


En coneixeu vosaltres algun altre?



Technorati tags :

Emprenedores

Las nuevas emprendedoras dejan su empleo para crear una empresa y se informan por Internet


Más del 40% de las emprendedoras que participaron en el Programa de Apoyo Empresarial a la Mujer de las Cámaras de Comercio tienen menos de 45 años y han decidido dejar su empleo para crear su propia empresa. Muchas de ellas se asesoraron on-line a través de www.e-empresarias.net.

Via | PCPYME |


diumenge, d’agost 27, 2006

Com matar les bones idees

Es parla molt d'innovació (m'agrada :-)). Acabo de llegir a La Pastilla Roja que Sergio ens recomana el llistat de Zack Urlocker sobre les 10 formes de matar les bones idees:

  1. Exigir que la idea sigui perfecta
  2. Gestionar per consens
  3. Ja ho vam provar abans i no va funcionar
  4. Ningú ha reeixit fent-ho abans
  5. Ja estem fent això
  6. El problema amb això és...
  7. A ningú no li agradarà això
  8. Això liquidarà la companyia
  9. Això no forma part de la cultura de l'empresa
  10. Això és una estupidesa
Ja portem alguns llistats sobre innovació. Repassem: Al febrer, al post del Next'06 vaig mencionar les 10 paraules per a innovar del llibre La alquimia de la innovación, d'Alfons Cornella & Antoni Flores.
  1. Hibridar
  2. Autèntic / honest
  3. Teamdividualism
  4. Territori
  5. Efímer
  6. Capil·laritat
  7. Catàlisi
  8. Fracàs
  9. Radical
  10. Innovadors

Al juny vaig fer un petit apunt sobre els 9 prinicpis de la innovació segons Google, amb l'enllaç al vídeo amb els tags:

  1. Les idees venen de tot arreu
  2. Comparteix tot el que puguis
  3. Tu ets brillant. Tots som empleats.
  4. Permís per perseguir somnis
  5. La Innovació no és perfecció instantània
  6. Les dades són neutrals
  7. La creativitat adora les restriccions
  8. Els usuaris abans que els diners
  9. No matis els projectes. Transforma'ls.
Al vídeo de Google podem veure que al torn de preguntes i respostes es comenta que el fet d'acceptar i estar oberts a totes les idees no significa que siguin totes igual de vàlides en tots els casos. Algú apel·larà al sentit comú, evidentment, però crec que, en el fons, del que estem parlant és d'actituds, la principal vitamina per a la innovació.

Whenever you're in conflict with someone, there is one
factor that can make the difference between damaging
your relationship and deepening it.
That factor is attitude
.


- Timothy Bentley


Live clipping


Technorati Tags |

Comunitat Firefox

Un video amb l'elaboració del logo de Firefox per part d'un grup d'estudiants entusiastes.
"The Firefox community is the best community"




Per cert, si encara no tens el Firefox, no esperis més. Aprofita per fer-ho ara mateix.

Upgrade to Firefox 1.5!

--- Technorati tags ---

dissabte, d’agost 26, 2006

Blogger en Beta

Ja he migrat el meu bloc a la nova beta de Blogger... Uf! M'ha donat una mica de feina... tant perquè tinc un munt de coses i cosetes a la barra lateral com perquè he volgut posar categories a tot l'arxiu de posts. Però bé, calia fer-ho algun dia i ja està fet!

Coses que he guanyat: Les categories (labels)
Coses que he perdut : Ara no puc personalitzar la secció comentaris X

--- Technorati tags ---



dissabte, d’agost 19, 2006

dimecres, d’agost 16, 2006

Comunitats de Viatgers II

La setmana passada vaig escriure un post sobre Comunitats de Viatgers. Però, pel que veig es tracta d'una tendència en evolució, i pràcticament cada dia sorgeixen noves notícies que en parlen. A Blog de Viajes, Jorge també fa una observació semblant i comenta algunes de les comunitats que estan sorgint sobretot a Amèrica del Nord i Àsia.

En altres blogs veig, per exemple, que a Bajo Coste parlen d'una comunitat VIP (tancada, solament pots entrar-hi per invitació) de viatgers com "A Small World".

I a Me gusta el turismo també s'ha publicat un post sobre la comunitat de viatges de la cadena Sheraton, que també havia comentat jo aquí.

Ja que es tracta d'un tema tan dinàmic, m'he decidit a crear un tag en el meu lector de feeds i el publico aquí per una qüestió pràctica i poder-ho tenir a mà.

Live Clipping : travel communities

Arxivat a | Empresa | Turisme

Technorati Tags: , ,

diumenge, d’agost 13, 2006

Business Travel in 2010: Biometrics, 3D, and RFID

Amb aquest títol he trobat un article de l'InternetWeek que és com una mena de relat de ciència-ficció que m'ha entusiasmat i no puc estar-me'n de comentar-lo.


1. Abans del viatge

Conviuran el clàssic e-mail amb el video-mail i serà possible revisar tot allò més urgent amb programes de reconeixement de veu. A més a més, serà senzill coordinar, corregir i canviar les reserves quan hi hagi alguna modificació en la nostra agenda o calendari.



2. Durant el viatge

Jo crec que hi haurà moltes millores en tecnologies de mobilitat. Avui, qui viatja amb el mòbil troba a faltar la pantalla i el teclat. Qui va amb el portàtil, és sempre un pes, tot i que cada dia menor, i a més a més cal trobar el lloc adequat per connectar-lo. Qui porta una PDA o similar, té una pantalla i un teclat petits. Entre les possibles solucions que s'estan cercant trobem com ulleres-video (podrien substituir la pantalla), imatges en 3D (com en les pel·lícules de ciència-ficció), Polymer Vision (pantalla extensible per al mòbil que sembla similar al Google vision). Per al tema del teclat també s'han dissenyat uns teclats plegables amb bluetooth. També diuen que la tecnologia fa possible parlar sense veu (el que ja no sé és si ens aclariríem).

I pel que fa al pagament que comentava aquí no fa molt, també s'està treballant en el desenvolupament de sistemes biometrics com el Pay by touch. A més a més sembla que els aeroports seran els llocs predilectes per a aquest tipus de tecnologies com el reconeixement de l'iris, el reconeixement facial...

Per part de les companyies aèries, serà tot un detall envers els seus clients que incorporin la possibilitat d'accedir a internet mentre s'està volant, o una millor distribució de les pantalles per poder veure la TV a l'avió.

I, com no, per evitar les més que molestes pèrdues d'equipatge s'està parlant de l'RFID (o alguna alternativa).

3. Al lloc de destí

La tecnologia de reconeixement de les empremtes digitals també podria aplicar-se per substituir el check-in als hotels.



A nivell d'usuaris, i a part del que comenta l'article, també trobem moltes coses com el Google vision, que ens pot ser útil juntament amb guies de viatges, mapes, rutes, informació, etc.

Ens els aeroports ens poden ajudar moltes eines com un Airport Finder, un podcast informatiu, o un especialitzat Airport Parking, etc.

-----------------------------------
Aquí tenim l'enllaç a l'article: Business Travel in 2010: Biometrics, 3D and RFID.

Nota per als que ens va la cosa del storytelling: ens hem d'imaginar que som al 2010, vivim i treballem a Nova York i anem a viatjar a San Francisco.

Reflexió: Algunes coses semblen més raonables que altres. Ho posen tot per al 2010? Hummm, no sé... potser és cosa meva, que no veig gaire el Telenotícies?
----------------------------------

Altres posts : Yahoo Trip Planner | Portaga | Google Checkout |


Arxivat a | Utilitats/Eines | Turisme


Technorati Tags:

dijous, d’agost 10, 2006

Comunitats de Viatgers

Jorge ha comentat al seu Blog de Viajes l'aparició de Via Medius, una comunitat de viatgers en espanyol i com que ja començo a portar vistes unes quantes iniciatives em sembla que m'anirà bé fer un petit repàs i resumir-ho en aquest apunt que llegeixes ara.

Comunitats que fan avaluacions i recomanacions:

  • TravelPost sobre hotels (en anglès)
  • Gusto sobre viatges (en anglès)
  • TripAdvisor sobre hotels i viatges (en anglès)
  • IgoUgo sobre destinacions (en anglès)
  • VCarious sobre destinacions i basat en fotos (en anglès)
  • Openlist sobre restaurants i hotels (en anglès)
Comunitats especialitzades en blogs de viatges:
  • GetJealous exclusivament blogs de viatges (en anglès)
  • Realtravel blogs de viatges i destinacions (en anglès)
  • TravBudy blogs i consells de viatges (en anglès) update!.

Megustaelturismo ens comenta on podem trobar informació sobre destinacions turístiques:
I una eina social com és el wiki, utilitzat per editar i compartir guies de viatge:

D'una bada sembla lògic que amb l'eclosió de les noves tecnologies i tendències socials un fenomen netament social com és el turisme se'n vegi influenciat. D'altra banda, com diverses vegades ens ha comentat Enrique Dans, algunes comunitats tindran més valor que d'altres. Quins factors intervindran? L'experiència, el coneixement, l'honestedat de les persones, la confiabilitat o compromís...?

En qualsevol cas és quelcom que ja s'està construint i potser caldria començar a posar-ho en valor, no? Alguna iniciativa que donés sentit a tot plegat, cobrís les diverses necessitats alhora i creés valor. Podrien ser les empreses que coneixem, com Lastminute o Atrapalo, o seria millor un nou model, nascut des de la nova perspectiva del turisme?



Arxivat a | Empresa | Turisme


Technorati Tags: , ,

dilluns, d’agost 07, 2006

Recomanacions Holanda i Flandes

Com a coses a destacar del meu viatge aquest estiu, m'ha sorprès gratament la meva estada a Flandes. Es tracta de l'hotel Het Bloemenhof, situat a 5 Km. de Bruges. Parlem d'un dos estels, sense ascensor ni aire condicionat, però es troba en un paratge molt bonic, un ambient molt acollidor i familiar i està portat per dues persones que tenen molta cura dels detalls. Deixo aquí un parell de fotos:




De les coses que més m'han agradat d'Holanda destaca el fet que he vist que es tradueix el mínim i, per exemple, a la televisió tot es passa en versió original i subtitulat en holandès.

El que menys m'ha agradat ha estat el tràfic, la senyalització i la conducció en general. Potser per això en el nostre cas, que vam agafar un vehicle de lloguer, ha estat particularment útil portar el nostre GPS. He dit útil? No, pràcticament imprescindible :-) Si encara us n'heu de comprar un acabo de veure via Error 500 que el tendero digital publica alguns consells per a comprar un GPS.

A BajoCoste hi ha publicat un post sobre la localització dels endolls als aeroports. A l'aeroport d'Amsterdam hi ha dos Communication Centers, però si solament necessiteu un endoll, estan col·locats a les vigues que hi ha al costat dels seients de les zones de descans.

I si encara teniu pendent fer les vostres vacances, esteu de sort, perquè via Diario del Viajero, veig que hi ha diverses ofertes de vols amb Vueling, MyAir i SkyEurope. Val la pena.

Update: Ryanair també fa la seva oferta. S'ha de volar d'octubre a febrer

Arxivat a | Turisme

dissabte, d’agost 05, 2006

A qui he trobat a Holanda

En aquest viatge a Holanda hem conïncidit amb molta gent. Per exemple, aquestes persones les hem trobat a Amsterdam:


Ricardo Quaresma



Carles Moyà


Frank de Boer


Jaap Stam


Van Vriendelijk








Powered by myfabrik.com




Arxivat a | Turisme

dijous, d’agost 03, 2006

Curriculum Online

He llegit una entrada de Consultor Anonimo (avui sí) que m'ha recordat que de vegades pot ser important disposar del teu currículum online.


No puc estar més d'acord. Cada dia veig més clar que la ubiqüitat representa per a mi no solament comoditat i pràctica, sinó que de vegades pot esdevenir imprescindible.


Però de moment encara no he trobat l'eina ideal. Entre els comentaris que trobem en l'entrada de referència, n'hi ha alguns d'interessants. Hi ha una persona que diu que el té en un wiki, http://pbwiki.com/, i realment no és mala idea. Una altra persona que ens comenta altres possibilitats:

La veritat és que jo he probat emurse i la idea no em sembla malament però per al meu gust necessitaria unes altres opcions que em facilitessin la feina no solament a l'hora de presentar el meu currículum i tenir-lo disponible sinó que a més a més em donin més flexibilitat i facilitat d'actualització i adaptació.





En aquests moments emurse ja disposa de blocs independents per anar introduint les teves dades i tu pots redistribuir-los segons creguis convenient. Jo aprofitaria aquesta estructura per donar la possibilitat de que cada persona pogués construir diferents currículums amb els mateixos blocs (per exemple currículums en diferents idiomes). D'aquesta forma, quan calgués actualitzar alguna dada del nostre currículum solament caldria actualitzar el bloc concret de la dada i automàticament s'actualitzarien totes les versions en tots els idiomes.


Només és una idea, però m'agradaria trobar alguna cosa així online, em seria força útil. En coneixeu algun?


Technorati Tags

Arxivat a | Utilitats/Eines

dimarts, d’agost 01, 2006

Primeres impressions d'AllPeers i Drag de Go

He rebut una invitació a la Beta tancada d'AllPeers. La pena és que, com és tancada, la pots compartir amb molt poquetes persones. De moment encara no puc dir res sobre el seu rendiment ja que no he interactuat gaire.

Però com veig que hi ha altres llocs on es comenten les funcionalitats sí que voldria aclarir algun punt que puc comentar de primera mà.

  • AllPeers arriba amb un màxim de 3 invitacions, però permet afegir altres usuaris prèviament registrats. Així que, si ets membre, em pots afegir: sóc carmepla.

  • Funciona amb Firefox i s'inicia quan obrim el navegador, però continua actiu encara que tanquem Firefox.

  • Ens pot interessar tenir presents les observacions d'Oscar.

  • És cert que no podem compartir els nostres fitxers amb els usuaris d'AllPeers que no coneixem i no els tenim identificats com a contactes directes. Però sí que permet que gestionem els nostres contactes de forma conjunta, individual o com nosaltres decidim. Aquestes són un parell de captures de pantalla:









Un altre Plugin que acabo d'instal·lar i que em sembla que em resultarà molt útil és el Drag de Go. Crec que tan aviat com m'acostumaré a obrir enllaços, imatges, extensions... amb un moviment ascendent del ratolí i obrir menús contextuals amb un moviment descendent... no sé, em fa l'efecte que m'hi acostumaré ràpidament, no sé ben bé per què.





Vielen Dank, Robert!



Technorati Tags


Arxivat a | Utilitats/Eines

About Innovation

Com a continuació d'un post previ, sobre una conferència de Marissa Mayer molt il·lustrativa, m'agradaria ara portar aquí l'enllaç a un post publicat a Tachnovation.



Recull novament diversos enllaços a la conferència del passat mes de maig en diversos formats: video, podcast, sencer, en particions...

Finalment fa una pregunta provocadora que vull recollir: ¿Quin podria ser el desè principi?

Qui sap, qualsevol intent de resposta ens pot deixar en evidència, però no sé si és casualitat (existeix?) que justament ahir Kathy Sierra va publicar un post en què posa en connexió un tipus de procés d'innovació empresarial amb el procés de creació artística.

¿Haurem d'anar esborrant les fronteres que separen Empresa i Art? Han estat mai reals?



Live clipping

Technorati Tags

Arxivat a | Empresa | Reflexions

Hola novament

Hola. No sense alguna dificultat d'última hora, però ja he tornat.
En fi, no comentaré el que en altres llocs ja han deixat clar i les deficiències que tristament han quedat al descobert.

El dubte que em queda és pensar si serà possible trobar-les en més llocs. I no puc deixar de recordar que el dia 18, el bus que Renfe havia posat per substituir el Rodalies que va directe de Sants a El Prat (en aquells moments en obres) anava tan sobrecarregat que no m'ho podia creure. Tant és així, que puc assegurar que com a mínim dues persones es van marejar en el trajecte en què jo vaig coïncidir i el bus va haver d'aturar-se per què es puguessin recuperar. Vergonyós.



Live clipping

Arxivat a | Turisme